Proiecte in derulare

About our establishment

Ut libero aliquam elit ac sed mauris sagittis ullamcorper pretium mauris libero nullam maecenas aliquet eu viverra sed.

 

Surse de finantare: elevii scolilor care au participat la Proiectul „Invatam cum sa ajutam”, prin intermediul carora s-a strans suma de 26.075,5 lei. Scolile participante au fost:

• Scoala Gimnaziala Nr.11 “Dr. Constantin Angelescu” Constanta, Scoala Gimnaziala Nr.12 “B.P.Hasdeu” Constanta, Scoala Gimnaziala Nr.16 “Marin Ionescu Dobrogeanu” Constanta, Scoala Gimnaziala Nr.28 “Dan Barbilian” Constanta, Scoala Gimnaziala Nr.30 ” Gheorghe Titeica” Constanta, Scoala Gimnaziala Nr.33 “Anghel Saligny” Constanta, Scoala Primara “Colibri” Constanta, Colegiul National Pedagogic “Constantin Bratescu” Constanta, Liceul Teoretic “Ovidius” Constanta, Liceul International de Informatica Constanta

INTELECT PARC

Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta a inaugurat pentru copiii din orasul Constanta, in anul 2017, INTELECT PARC, un concept inovativ de parc pentru Romania, care isi propune sa le ofere copiiilor o alternativa utila si placuta de a-si petrece timpul liber, departe de calculator, in aer liber, socializand si dezvoltandu-si intelectul prin jocuri ale mintii. Acesta se afla in incinta Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, Microrezervatie, zona Baby Zoo.

INTELECT PARC este un concept nou de parc pe care Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta il propune copiilor si care reuneste numai jocuri in marime uriasa, de stimulare intelectuala, socializare si divertisment. Copiii se pot juca in INTELECT PARC, sah, cu piese gigantice, pe o tabla de xmp, Turnul instabil, Scrable – Jocul cuvintelor, x si 0, jocul Dame, joc de Carti uriase, dar si jocurile copilariei care au fascinat generatii intregi, Nu te supara frate, Piticot si Roata Provocarilor. Toate aceste jocuri sunt concepute in marime uriasa, astfel incat sa fie jucate in aer liber si sa permita copiilor sa faca miscare in timp ce le joaca. Pentru bunicii si parintii care vin cu nepotii in parc, a fost instalat si un joc de Table in marime uriasa. In primavara anului 2019, au fost montate leagane special concepute pentru copiii cu dizabilitati.

Voluntariat pentru Bunici

Scopul acestui proiect este de a promova interactiunea intergenerationala si de a oferi sprijin si companie persoanelor in varsta din Centrele Rezidentiale pentru Persoane Varstnice din Eforie Nord (Elisium Residence) si Costinesti (ZigZag si Nikolas).

Proiectul a luat startul pe 1 octombrie 2017, chiar cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice si si-a propus sa aduca o imbunatatire calitatii vietii bunicilor prin activitati recreative, sociale si educative, precum si prin implicarea tinerilor voluntari in comunitate pentru a dezvolta empatie si responsabilitate sociala.

Plaja si Mare pentru Toti

Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta a lansat pe data de 9 august 2017, pe plaja Pupa Beach, primele servicii sociale din Romani, oferite pe plaja persoanelor cu nevoi speciale imobilizate in scaune rulante, cu scopul de a-si petrece vacante frumoase pe Litoral. Astfel, plaja a fost accesibilizata si a fost dotata cu trei scaune flotabile special contruite pentru a intra in apa marii si a merge pe nisip. Bugetul proiectului a fost de 7.000 EUR si a fost sprijinit de firmele M24seven, Petroterm SRL, Grupul RAP din Brasov (RAP Development, RAP Tronic si RAP Instal), Sorla si Dobre, Fiii din Constanta si Aqua Carpatica. In prezent dispunem de un numar de cinci scaune flotabile pe 4 patru plaje accesibilizate: Pupa Beach, Blanco Beach, Plaja Ancutei Navodari, Plaja La Lebede Mangalia.

Excursia Prima Data la Mare

Prin proiectul Prima data la mare se ofera un prilej extraordinar de a aduce bucurie si amintiri placute copiilor din mediul rural sau din familii defavorizate, copii care altfel nu ar avea prilejul sa iasa din comunitatile lor, sa vada pentru prima data marea si sa se bucure de experiente frumoase. Printre experientele oferite acestor copii se numara: vizite in judetul Constanta, plimbare cu telegondola, plaja si baie in mare, masa de pranz, vizita la

Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta unde pot asista la spectacolul de la Delfinariu, joaca la Intelect Parc.

Voluntariatul in Comunitatea Ta

Proiectul a fost initiat din luna mai 2016, iar ideea acestuia a pornit de la realizarea unei analize de nevoi in randul elevilor din mediul rural, pentru stabilirea directiilor in care acestia doresc sa se dezvolte personal.

Aceste directii sunt apoi preluate de mai multe ONG-uri locale, pe care apoi le dezvolta in mici proiecte. Colaborarea in implementarea proiectelor este pe trei axe: elevi- voluntari (ONG-uri) – cadre didactice din unitatile de invatamant.

Obiectivele proiectului sunt:

* diversificarea activitatilor extrascolare pentru elevii;

• valorificarea componentei de dezvoltare personala pe diverse directii de interes;

• cresterea numarului de voluntari in randul liceenilor din afara municipiului Constanta;

* crearea si consolidarea unei retele de comunicare si colaborare intre unitatile de invatamant si ONG-urile din judetul nostru;

* inregistrarea unei schimbari in comunitate prin activitatile specifice de voluntariat (ex. amenajarea unui spatiu verde, atragerea de fonduri etc.).

Tabara de Vara

Tabara de Vara este dedicata celor mai buni elevi la invatatura din mediul rural. Selectionarea acestora se face cu grija de catre cadrele didactice, iar organizatia noastra le ofera o experienta de neuitat, o saptamana la mare. Rasplata perfecta pentru acesti elevi talentati de a se relaxa, a se bucura de soare si a descoperi frumusetile locurilor noi dupa un an scolar greu.

Campania Ghetute Magice

Ghetute Magice” este campania umanitara care a inceput in anul 2016, si care are ca scop combaterea abandonului scolar in mediul rural. Este binecunoscut faptul ca multi copii sunt nevoiti sa renunte la scoala din cauza lipsurilor. Impreuna, am putut transforma iarna copilasilor intr-un sezon al caldurii, iubirii si sperantei!

Saptamana Nationala a Voluntariatului.

Cu aceasta ocazie, in fiecare an desfasuram o serie de activitati de voluntariat la nivelul judetului Constanta, in care implicam scoli, licee, gradinite, facultati, organizatii nonprofit, parinti si copii, cu scopul de a incuraja voluntariatul si de a-l promova ca normalitate intr-o societate care sufera la capitolul implicare civica.

Zilele Diversitatii

Din anul 2015, Asociatia pentru Promovarea Egalitatii intre Tineri, alaturi de partenerii sai au derulat evenimentul Zilele Diversitatii care a avut loc de fiecare data in jurul datei de 21 martie, desfasurandu-se pe parcursul a trei zile.

Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta, a participat la fiecare editie cu activitati unice si utile pentru comunitate.

Cum nu ne putem inchipui viata monocroma,unisilabica si traind doar cu un singur fel de mancare, aceste ganduri ne-au animat sa ne dorim sa celebram impreuna Diversitatea, cea care ne imbogateste si isi pune amprenta in mod pozitiv asupra modalitatii de expresie, cultura si a modului cum vedem viata.

Ea ne ajuta sa ne largim orizontul si sa respectam diferentele dintre noi. Aceste motive, la care se adauga nenumaratele influente culturale cat si frumosul mozaic etnic si religios prezent in regiunea noastra, sa sarbatorim Zilele Diversitatii la Constanta.

Zilele Diversitatii este un eveniment care s-a alaturat campaniei Stay UNITED! initiata de UNITED for Intercultural Action. Din aceasta retea fac parte mai mult de 550 de organizatii din 48 de tari europene.