Educatia schimba viata! Ajuta-ne sa tinem copiii la Scoala! Saracia nu trebuie sa fie o piedica in educatia copiilor!

Cine suntem

Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta este s-a infiintat in anul 2015, iar in prezent din echipa organizatiei fac parte Mihaela Carutasu – presedinte – cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul voluntariatului si Anda Maria Disea (vicepresedinte), care se remarca prin cei peste 8 ani de implicare activa in actiuni umanitare si voluntariat international. Prin expertiza lor diversa si implicarea activa, echipa IPV Constanta se evidentiaza ca un pilon al solidaritatii si al actiunilor menite sa imbunatateasca viata celor din jur.

Cele doua aduc in echipa nu doar experienta vasta, ci si pasiune, dedicare si o viziune clara asupra modului in care pot contribui la comunitate.

Prin proiectele pe care le deruleaza, Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta le ofera tinerilor, seniorilor si persoanelor cu dizabilitati sansa de a schimba viitorul prin educatie si dezvoltarea comunitatii in care traiesc. Mai mult, acorda sprijin oricarei persoane in nevoie si promoveaza implicarea si voluntariatul ca instrumente de evolutie sociala. Organizatia intervine in judetele Constanta si Tulcea, in mediul rural.

VALORILE SI PRINCIPIILE NOASTRE

Egalitate si echitate
Sinceritate si transparenta in relatiile noastre
Pasiune si entuziasm
Comunicare deschisa

Echipa IPV Constanta

„Am colaborat cu Asociatia Impreuna Pentru Viitor Constanta din primul an de invatamant, iar impactul pe care l-a avut la clasa este incontestabil. Am reusit sa le cultivam elevilor empatia, prin activitati practice. Si acum, dupa cativa ani, sunt elevi care imi scriu si imi amintesc de activitatile frumoase desfasurate alaturi de IPV. Multumim!”

Prof. Nicola Silvia

„Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta este o organizatie foarte implicata in initierea si organizarea activitatilor care contribuie la promovarea voluntariatului in randul elevilor de la clasele Pregatitoare – a VIII-a din cadrul Scolii Gimnaziale nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanta. Din punctul nostru de vedere, colaborarea frumoasa pe care am avut-o cu reprezentantii IPV Constanta („Ghetute Magice”, „Ziua Internationala a Cititului Impreuna”, „Voluntariatul in comunitatea ta”) a contribuit in mod real la asigurarea calitatii activitatilor organizate in sprijinul voluntariatului, cu participarea elevilor nostri. Le multumim tuturor pentru implicare si pentru faptul ca ne-au facut parte din povestilor lor de voluntariat!”

Ana-Mihaela SITA, Director Scoala Gimnaziala nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanta

„IN FIECARE ZI MA GANDESC SA FAC LUMEA MAI FRUMOASA SI MAI BUNA”

Iar acum am sansa ca voluntar la Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta sa aduc bucurie pe chipurile copiilor si speranta oamenilor. Multumesc echipei pentru sansa de a face parte din ea. „ 

Camelia Ficiu, Voluntar

„Inainte sa-mi incep colaborarea cu IPV Constanta mai luasem parte la diferite activitati de voluntariat, insa nu m-am gandit niciodata ca m-as putea apropia atat de mult de persoane pe care nu le mai intalnisem pana atunci. In cadrul activitatilor de la IPV am simtit cum intru intr-o adevarata familie plina de oameni cu suflet larg deschis catre societate si umanitate, oameni cu idei inedite care sunt gata sa faca o schimbare. Nu-mi pot aminti vreun moment in care cineva sa nu-mi fi sarit in ajutor daca as fi avut nevoie, iar eu am incercat pe tot posibilul sa intorc aceasta atitudine, deci o relatie bazata pe incredere reciproca. Pana la urma, putem schimba ceva doar cu incredere, nu?

Consider ca activitatile din cadrul IPV sunt menite sa lege oamenii intre ei. Dupa fiecare activitate raman cu amintiri placute si experiente care stiu ca i-au ajutat atat pe cei din jurul meu, cat si pe mine, dezvoltandu-mi aptitudini precum rabdarea sau gandirea creativa.”

Croitoru Florina, Voluntar

„Colaborez cu Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta inca de pe bancile facultatii, continuand apoi cand m-am angajat profesor la Scoala Gimnaziala Nr.1 Mangalia, cat si in calitate de director adjunct. Toate activitatile asociatiei au avut in vedere dezvoltarea unui climat educativ minunat, dezvoltarea comportamentelor proactive ale elevilor  si ne-au ajutat permanent in lupta contra abandonului scolar, a reducerii discriminarii si a activitatilor de voluntariat in care elevii s-au implicat cu entuziasm. Reprezentantii asociatiei dau mereu dovada de seriozitate, devotament si pasiune in fiecare proiect pe care il coordoneaza, asa ca am doar cuvinte de lauda la adresa celor implicati. Cu deosebit respect pentru tot ceea ce faceti,” 

Prof. Rosu Ana Maria

​“Voluntariatul este o vocatie, pe care am regasit-o la toti voluntarii si responsabilii din Asociatia Impreuna pentru Viitor. Colaborarea noastra, cu jurnalistii de la Radio Constanta,de-a lungul multor ani s-a transformat intr-o frumoasa prietenie si apreciez ca, daca toti ar avea spiritul civic la fel ca ei, lumea ar fi mult mai buna! Campaniile desfasurate de Asociatia Impreuna pentru Viitor din Constanta se pliaza pe nevoile reale ale persoanelor nevoiase, pentru ca membrii asociatiei sunt in permanenta in mijlocul comunitatii si antreneaza prin entuziasmul lor multi oameni, care isi doresc sa ajute dar nu stiu cum”

Cecilia Patrahau, redactor Radio Constanta

“Ma numesc Craciun Andrei Eduard, cunoscut si sub numele de Edy Christmas de catre copiii pe care ii indrum si ii inspir. Pentru mine, viitorul societatii este in mainile copiilor, iar voluntariatul este calea prin care contribui la formarea lor ca viitori cetateni responsabili si empatici. Scopul meu in activitatile de voluntariat este simplu si profund: sa aduc fericire in vietile oamenilor si sa vad lumina bucuriei in ochii lor. In acest fel, eu devin fericit pana la infinit si dincolo de stele.

Principiul care ghideaza fiecare actiune de voluntariat a mea este ‘Fiecare Zi Sa Conteze’. Prin Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta, am gasit un cadru in care sa-mi dezvolt abilitatile personale, sa interactionez cu diverse comunitati si sa contribui la educatia si sprijinirea persoanelor vulnerabile. Pentru mine, voluntariatul inseamna mai mult decat o simpla implicare; este o manifestare a altruismului, responsabilitatii si empatiei fata de cei din jur.

Cu o experienta academica si psihoeducationala de peste 15 ani in domeniul meu profesional si cu o dedicare de 10 ani in voluntariat, imbin cunostintele si pasiunea pentru a aduce un impact pozitiv in comunitate. In fiecare activitate de voluntariat intalnesc oameni minunati, plini de inima si dornici sa faca o diferenta in lume.

Ca educator specializat la DGASPC Constanta, sunt onorat sa pot contribui la dezvoltarea si bunastarea celor din jur. Acesta este testimonialul meu si angajamentul meu catre o lume mai buna si mai luminata pentru toti.”

Eduard Andrei Craciun, Coodonator voluntari

Din dragostea pentru oameni si dorinta de a ajuta acolo unde este nevoie, voluntariatul a devenit o parte integranta a vietii mele inca de cand m-am implicat in activitati educative cu copiii in Seychelles. Astazi, pentru mine, este un enorm privilegiu de a face parte din aceasta familie minunata – Asociatia Impreuna Pentru Viitor Constanta. Cu un program bogat si diversificat reusim sa daruim momente de bucurie celor care au nevoie. Totul cu multa dragoste, pasiune, responsabilitate si dorinta de a face bine dorim sa ne aducem contributia in comunitatea noastra. Am satisfactia de a face parte din aceasta echipa minunata, uniti cu aceleasi idealuri, unde impartasim aceleasi valori, in care fiecare este important, util si apreciat, unde ne completam prin abilitatile noastre si dobandim noi cunostinte. Pentru mine voluntariatul este iubire, imi aduce multumire sufleteasca, de aceea iubesc sa fiu voluntar la Asociatia Impreuna Pentru Viitor Constanta”.

Daniela Vlada, voluntar

“In fiecare an, Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta straluceste ca un far de speranta pentru comunitatea persoanelor cu dizabilitati din România. Prin eforturile lor neobosite si devotamentul lor, ei transforma plajele noastre in locuri de bucurie si incluziune.Pentru multi dintre noi, o zi la plaja este un simplu lux estival, dar pentru cei cu dizabilitati, poate fi un vis greu de realizat. Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta isi asuma misiunea nobila de a face acest vis realitate, punând la dispozitie an de an scaunele Flotabile special adaptate si facilitati pentru persoanele cu dizabilitati, astfel incât si ele sa se bucure de placerile si de racoarea marii. Cu fiecare scaun flotabil pus in apa, Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta deschide o fereastra catre libertate si egalitate pentru cei cu nevoi speciale. Ei nu doar construiesc structuri din metal si plastic, ci si poduri catre un sentiment de normalitate si apartenenta pentru acei oameni minunati. Sunt mândru sa sustin Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta si sa ii aplaud eforturile lor de a face lumea noastra mai inclusiva si mai empatica. Impreuna, putem transforma orice plaja intr-un loc in care toti se simt acasa.”

Laurentiu Gabriel, Pârvulescu, beneficiar

“Colaborarea noastra a implinit doi anisori care valoreaza cât doua decenii, cu realizari fara numar si fara de pret. Tot ceea ce am facut impreuna in acesti doi ani va ramâne pe viata in amintirea si sufletul copiilor Scolii Gimnaziale Horia: aventuri de neuitat, experiente noi si captivante, impregnarea de valori morale dar si exercitiul acestora, recunoasterea de valori sufletesti dar si practica de a darui si a ne darui, toate acestea au facut din noi oameni mai BUNI, mai MARI si mai APROAPE, intr-o comunitate care transcende granitele impuse de loc, de timp sau de resurse. Strângerea noastra de mâna isi pastreaza fermitatea in aceasta cupola a infratirii interjudetene, interorganizationale, interumane. In centrul colaborarii noastre au fost intotdeauna copiii, bunastarea si integritatea lor fizica, morala, emotionala. Suntem impreuna in a construi un viitor mai bun prin noile generatii pentru care noi suntem astazi creatorii care folosesc doar puterea modelului si exemplul care vorbeste prin fapte. Multumim Asociatiei Impreuna pentru Viitor Constanta! “

Ionela Mihaela Bucelan, Director, profesor, Scoala Gimnaziala Horia, Tulcea