Ce facem

Ariile de interventie ale Asociatiei Impreuna pentru Viitor Constanta sunt educatie, ajutor umanitar, dezvoltare comunitara, voluntariat.

Prin lupta impotriva saraciei, combatem abandonul scolar in mediul rural si sprijinim copiii sa isi continue educatia.

Proiectele dedicate persoanelor cu nevoi speciale incearca sa aline suferinta acestora si sa aduca bucurie si integrare sociala. In acest sens, Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta a deschis in vara anului 2017, la Mamaia, prima plaja de pe Litoral accesibilizata pentru persoanele cu dizabilitati.

Implicam oamenii in actiunile noastre si mobilizam resurse din comunitate atunci cand este nevoie, ajutand oamenii strazii, femeile din mediul rural, copiii provenind din familii dezavantajate si pe cei bolnavi.

Sarbatorim diversitatea, creativitatea si colaboram responsabil cu autoritatile locale si mediul privat de afaceri.

Educatia este un pilon fundamental pentru ONG-ul nostru, deoarece reprezinta cheia pentru cresterea si dezvoltarea durabila a comunitatii noastre. Educatia ne ajuta sa formam lideri responsabili, sa dezvoltam abilitati si competente in randul tinerilor. O societate educata este o societate mai echilibrata, mai solidara si mai pregatita sa faca fata provocarilor si oportunitatilor pe care le aduce viitorul. Educatia este motorul care ne indruma catre o societate mai echitabila, iar pentru IPV Constanta, este esentiala in misiunea noastra de a aduce schimbari pozitive si de a sprijini dezvoltarea comunitatii.

Numar de beneficiari: 87.000

AJUTOR UMANITAR

Ne propunem sa aducem speranta, sa restabilim demnitatea si sa aducem imbunatatiri semnificative in viata oamenilor strazii, a femeilor din mediul rural, a copiilor provenind din familii dezavantajate. Ne angajam sa oferim hrana si produse de igiena personala oamenilor strazii, ajutandu-i sa isi recapete demnitatea si sa isi reconstruiasca viata. Ne concentram pe asigurarea accesului la educatie de calitate, la alimentatie sanatoasa si la un mediu sigur pentru copiii provenind din familii defavorizate, oferindu-le sanse egale de dezvoltare si integrare sociala.

Numar de beneficiari: 50.000

DEZVOLTARE COMUNITARA

Ne propunem sa cream o comunitate mai frumoasa si mai incluziva, in care fiecare membru sa se simta valorizat si sprijinit. Pentru a atinge acest obiectiv, organizam evenimente lunare in centrele de batrani, aducand artisti locali pentru a oferi momente de bucurie, distractie si interactiune sociala pentru acesti seniori. De asemenea, suntem atenti la nevoile comunitatii persoanelor cu dizabilitati si am intervenit pentru a face plajele mai accesibile pentru acesti oameni. Prin accesibilizarea a 5 plaje, le oferim persoanelor cu dizabilitati posibilitatea de a se bucura de momente de relaxare si de conectare cu natura, contribuind astfel la incluziunea lor sociala si la imbunatatirea calitatii vietii.

Numar de beneficiari: 30.000

VOLUNTARIAT

Fara implicarea voluntarilor, nu am putea realiza atat de multe lucruri si nu am putea ajunge la atat de multe persoane. Voluntariatul reprezinta coloana vertebrala a activitatilor noastre si este motorul care ne ajuta sa avem un impact semnificativ in comunitate.

Echipa IPV Constanta