Proiecte finalizate
About our establishment
Ut libero aliquam elit ac sed mauris sagittis ullamcorper pretium mauris libero nullam maecenas aliquet eu viverra sed.
Cuvinte Magice: VĂ ROG! POFTIM! MULTUMESC
Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta si Asociatia pentru Promovarea Egalitatii intre Tineri – ADAPTO , initiatori, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, au derulat intre anii scolari 2017-2019 proiectul Cuvinte magice : “Va rog! Poftim! Multumesc”!
Proiectul a pornit de la necesitatea intelegerii conceptului de politete ca manifestare de respect si readucerea lui in atentia tinerilor, prin implicarea lor directa, apeland la metode de educatie non-formala. Ne-am dorit ca prin acest proiect sa initiem un sir de activitati care, pe de o parte sa ajute la a constientiza situatia existenta, iar pe de alta parte sa initieze o schimbare de mentalitate, atitudine si comportament.
Te Vad, Te Aud
Scopul proiectului a fost constientizarea si sensibilizarea elevilor dintr-o serie de scoli din municipiul Constanta cu privire la nevoile speciale ale persoanelor cu deficiente de auz si vaz.
Obiective specifice:
• Dezvoltarea capacitatii de relationare si comunicare prin contact direct a minim 70% din elevii participanti cu persoanele cu deficiente de auz si vaz pe perioada anului scolar 2017-2018
• Insusirea si practicarea unor activitati specifice pentru preintampinarea cauzelor de excluziune sociala a persoanele cu deficiente de auz si vaz;
• Dezvoltarea si aplicarea concreta a abilitatilor de comunicare prin invatare experientiala pentru minim 80% din elevii participanti privind nevoile speciale ale elevilor cu deficiente de auz si vaz pe perioada anului scolar 2017-2018
• Cresterea gradului de insertie sociala a persoanelor cu deficiente de auz si vaz.
Caravana Frumusetii by Henkel
Henkel Romania a desfasurat proiectul de responsabilitate sociala “Caravana Descopera-ti frumusetea”, ce s-a desfasura in anul 2016, in patru localitati din judetul Constanta. Cumpana, Cobadin, Corbu, Lumina. Localitatile au fost selectate alaturi de partenerul local – Asociatia Impreuna Pentru Viitor Constanta.
“Caravana Descopera-ti frumusetea” si-a propus sa inspire fetele si femeile sa isi puna in valoare atuurile naturale si sa capete incredere in frumusetea lor. Ingrijirea parului – unul dintre cele mai vechi ritualuri de infrumusetare – este si astazi un element central in rutina de infrumusetare a femeilor, precum si un simbol al feminitatii si senzualitatii.
In fiecare dintre cele 4 localitati selectate s-au desfasurat sesiuni de hairstyling cu stilisti si voluntari din partea Asociatiei Impreuna Pentru Viitor Constanta pentru cate 40 de fete si femei selectate impreuna cu autoritatile locale si reprezentanti de la asistenta sociala.
Astfel, un total de 160 de fete si femei au beneficiat pe durata campaniei de sfaturile stilistilor, au primit materiale informative pentru ingrijirea parului si produse cadou oferite de Henkel Romania si au primit un tratament complet de infrumusetare a parului in cadrul coaforului mobil amenajat in fiecare dintre localitatile selectate. Miza acestui proiect a fost sa ajutam fetele si femeile sa capete incredere in frumusetea lor si sa descopere modul in care isi pot ingriji parul prin folosirea unor produse cu performante profesionale.
Caravana Intelect Parc
Printre proiectele finantate prin programul „Fondul pentru un viitor mai bun in comunitati” de catre Fundatia Comunitara Galati si Lidl Romania, s-a numarat si proiectul Caravana Intelect Parc derulata de Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta, in perioada august – decembrie 2021.
Proiectul Caravana Intelect Parc este o noua directie a proiectului INTELECT PARC, prin care se urmareste promovarea unui stil de viata sanatos, prin joc si miscare, intr-un mediu interesant, educativ, si securizat pentru 250 de tineri, din 5 centre de plasament, timp de 4 saptamani. Tinerii au beneficiat in aceasta perioada de miscare, activitati intelectuale in aer liber si de ateliere creative. Jocurile au ajuns si intr-un numar de opt unitati de invatamant din Constanta, unde elevii s-au bucurat de ele, in orele de dirigentie si sport. Caravana promoveaza un stil de viata sanatos prin joc si miscare; faciliteaza interactiunea intre tineri, ajutand la cresterea increderii si a stimei de sine; dezvolta armonios gandirea si creativitatea tinerilor participanti.
Impreuna pentru Viitor la SIMINOC
Proiectul “Impreuna pentru Viitor la Siminoc”, a fost un sub-grant si a fost derulat de Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta, in perioada 15 iunie – 30 noiembrie 2018, la Scoala Gimnaziala „Adrian V. Radulescu” Murfatlar – structura Siminoc, in cadrul proiectului “Make Europe Sustainable for All”
Proiectul “Make Europe Sustainable for All” este finantat de Programul de Educatie pentru Dezvoltare si Crestere a Gradului de Constientizare al Directoratului General pentru Dezvoltare si Cooperare in cadrul Uniunii Europene, si combina expertiza si experienta a 25 de parteneri din 14 tari europene, retele europene sau globale.
Elevii din cadrul proiectului “Impreuna pentru Viitor la Siminoc”, derulat de Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta la Scoala Gimnaziala “Adrian V. Radulescu” din Murfatlar, au identificat nevoile localitatii. Astfel, grupul de initiativa, format din 15 elevi din clasele V-VIII, au elaborat si implementat, alaturi de membrii Asociatiei Impreuna pentru Viitor Constanta, de profesorii si parintii voluntari, un numar de 4 planuri de actiune.
Aceste planuri de actiune au ajutat la cresterea gradului de participare al tinerilor in comunitate, la reducerea inegalitatilor sociale si educarea locuitorilor din Siminoc in spiritul activismului civic. Activitatile derulate au avut impact asupra a cel putin 100 de membrii ai comunitati (familiile elevilor, vecini, rude, autoritati locale etc.)
Pentru promovarea imaginii localitatii Siminoc si dezvoltarea sentimentului de apartenenta la comunitate, elevii din grupul de initiativa au realizat o brosura intitulata “Un copil-o floare de Siminoc!”. Ca rasplata a implicarii si efortului depus, elevii au beneficiat de o excursie, intitulata “O zi Altfel ” gandita si realizata de asociatia noastra.
Toate activitatile si rezultatele proiectului au fost diseminate in randul membrilor comunitati printr-o sezatoare la Caminul Cultural din localitate.
Pusculita faptelor bune
Nevoia de a face FAPTE BUNE, ne-a determinat sa ne gandim la un proiect care sa implice copii dezvoltandu-le abilitati antreprenoriale si de voluntariat schimband astfel mentalitati. Implicarea lor ca beneficiari sau invatacei in activitati de voluntariat este extrem de valoroasa pentru dezvoltarea lor ca oameni responsabili. Scopul proiectului a fostiIntelegerea importantei faptelor bunepe care le facem si care duc catre alte fapte bune facute pe tot parcursul vietii.
La sfarsitul proiectului, copiii au descoperit si imbunatatit abilitati importante cum ar fi creatie, capacitate de selectie, concentrare pe implementare, responsabilitate financiara, putere de decizie, siguranta in comunicare, stapanire de sine, capacitatea de a reflecta, consecventa, lucru in echipa, satisfactia rezultatelor.
Gala Voluntarilor
In fiecare an, în perioada 2016-2019, pe data de 5 decembrie, cu ocazia Zilei Internationale a Voluntarilor, Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta a pregatit si coordonat acest eveniment. Alaturi de alte ONG-uri, de fiecare data am adus bucurie pe fata si in inima voluntarilor constanteni.
Invatam cum sa ajutam
Proiect de educatie nonformala, civica si financiara, derulat in anul scolar 2017-2018
Comportamentul finatropic in Dorbogea este aproape inexistent, mediul de afacere atipic, numarul sponsorilor este mic, cultura donatorilor nu exista nici ea. Se simte nevoia educarii noilor generatii in spirit civic, prin furnizarea de informatii clare despre modalitatile in care pot dona, face voluntariat si se pot implica in viata comunitatii, prin cunoasterea modalitatilor de strangere de resurse din comunitate si rezolvarea micilor probleme ale comunitatii, planificat, structurat, gandit.
Scopul proiectului: Modelarea unui comportament filantropic la copii prin educatie nonformala civica si financiara prin care vor invata cum sa devina donatori responsabili si cetateni implicati in viata comunitatii lor.
Obiectivele proiectului :
• Dobandirea de competente pentru viata prin asimilarea de cunostinte teoretice si practice vizand mobilizarea de resurse din comunitate si implicarea in viata comunitatii.
• Educarea elevilor din municipiul Constanta in spirit filantropic si civic.
• Sprijinirea unei cauze sociale sau a unui proiect al Asociatiatiei Impreuna pentru Viitor Constanta cu sumele colectate de catre elevi, prin evenimentelor organizate in cadrul proiectului «Invatam sa ajutam ».
• Organizarea a 30 de evenimente si campanii de strangere de fonduri de catre elevi.
• Promovarea voluntariatului.
Parteneri: Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.
Programul de Educatie Globala al companiei DP World (Global Education Week)
DP World Constanta in parteneriat cu Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta si Scoala Gimnaziala nr.12 „B.P.Hasdeu” au implementat, un proiect pilot de educatie nonformala destinat copiilor cu varste intre 8-14 ani pentru a le imbunatati cunostintele despre domeniile sectorului maritim, comert si logistica si a le stimula aspiratiile si increderea in posibilitatea unei cariere de succes in industria de profil.
Angajatii DP World Constanta au sustinut in calitate de voluntari, noua sesiuni de educatie nonformala pentru un numar de 30 de copii de la Scoala Gimnaziala Nr.12, anul scolar 2017-2018 si in anul scolar 2018-2019, elevolor de la Scoala Gimnaziala Nr 24 ION Jalea, predandu-le acestora informatii despre industria maritima, care au la baza o curicula conceputa de specialisti in educatiei din Marea Britanie si o vasta experienta acumulata de angajatii companiei, in domeniul lor de activitate.
Lectiile, urmand un plan interactiv si atractiv pentru copii, au fost create astfel incat sa-i incurajeze sa aiba o gandire analitica si critica, de ansamblu si „out of box”, sa exploreze subiecte noi precum sustenabilitatea si optiunea unei cariere in industria maritima. Curicula a cuprins subiecte de geografie, matematica, desen, design, tehnologie, dar si incluziune sociala si multiculturalism. Proiectul s-a incheiat printr-o vizita la teminalul de containere portul Constanta Sud, unde copiii au avut prilejul sa vada ceea ce li s-a prezentat teoretic in cadrul sesiunilor informative.
Proiectul pilot pentru Romania a facut parte din programul international de educatie globala al companiei DP World pentru copii de 8-14 ani, derulat in 31 de tari, in sapte limbi de circulatie internationala si conceput special pentru a sprijini educatia formala, in conditiile in care 250 de milioane de copii din lume nu stiu sa scrie si sa citeasca chiar daca merg la scoala. Primele lectii din cadrul programului au avut loc in Emiratele Unite, India, Pakistan, Senegal, Marea Britanie, Argentina si Filipine, iar acum se desfasoara pe sase continente. DP World isi propune sa sprijine prin acest proiect, 34.000 de copii pana in anul 2020.
INIMA DE VOLUNTAR
Proiectul s-a derulat in anul scolar 2017-2018 si a presupus realizarea unui parteneriat intre institutii, cu urmatoarele obiective:
• Educarea elevilor in spirit civic. Cresterea capacitatii de empatie cu cei aflati in nevoie;
• Implicarea elevilor in activitati umanitare de strangere de fonduri si colecte de obiecte, realizate prin volutnariat;
• Dezvoltarea capacitatii de a lucra in echipa in diverse activitati de voluntariat;
• Asumarea responsabilitatii pentru lucrul realizat si respectarea termenelor acordate pentru a rezolva o problema;
• Dezvoltarea creativitatii si a spiritului de initiativa;
• Sprijinirea unei cauze sociale sau a unui proiect al Asociatiatiei Impreuna pentru Viitor Constanta cu sumele colectate de catre elevi, prin evenimentelor organizate in cadrul proiectului «Inima de VOLUNTAR».