Tabere

TABERE TEMATICE PENTRU COPII ŞI ADULŢI – BULGARIA, GABROVO

Se organizează pentru grupuri de 20 de persoane. Taberele au tematică, reguli şi instructori care coordonează programul taberei. Indiferent de tematică, se pune un deosebit accent pe relaxarea psihică a participanţilor, odihnă, imprimarea unor reguli de nutriţie corecte, cunoaşterea culturii şi a tradiţiilor locale, inclusiv prin intermediul gastronomiei. 

Oraşul Gabrovo se află situat chiar în centrul Bulgariei, la o altitudine de 800 m, în zona cu cel mai curat aer din Balcani, vegetaţie abundentă şi un ambient care conferă o stare de calm şi relaxare profundă, perfecte pentru cei care doresc să se odihnească, să-şi încarce bateriile, să caute linişte sufletească şi pace interioară pentru a medita, precum şi pentru cei care suferă de afecţiuni psihice. Aerul curat şi cadrul natural de excepţie fac ca în zonă să existe mai multe sanatorii psihiatrice şi sanatorii pentru plămâni. Gabrovo este cel mai lung oraş din Bulgaria şi se învecinează cu Velico Târnovo şi munţii Stara Zagora.

Bucătăria tradiţională bulgarărească este delicioasă, incluzând multe legume de calitate dar şi celebrul Iaurt de Gabrovo, unic în lume, conţinând “lactobacilus bulgaricus”, o bacterie foarte bună pentru stomac, motiv pentru care este considerat cel mai sănătos iaurt din lume şi se exportă pe întreg mapamondul.

Obiectivele turistice din Gabrovo sunt şi ele unice în Europa şi merită cu siguranţă vizitate. Preţul de intrare la toate obiectivele turistice este inclus în preţul taberei.

  • Muzeul etnografic « ETERA », o replică a oraşului Gabrovo, aşa cum arăta el acum 150 de ani, cu ateliere meşteşugăreşti funcţionale şi produse tradiţionale de vânzare, inclusiv farmacie tradiţională cu produse din plante, unguente, uleiuri, brutărie, cafea la nisip şi alte lucruri minunate. În lunile septembrie şi octombrie se organizează aici târguri internaţionale, unde vin meşteri tradiţionali din toată lumea, inclusiv din Asia.
  • Casa UMORULUI este unică în Europa şi a apărut ca urmare a faptului că locuitorii oraşului Gabrovo au un umor care îl concurează pe cel al scoţienilor, la fel şi zgârcenia.
  • Biserica de Aur, unică în Europa, monument istoric, mărturie a luptelor la care au participat ruşi, turci, bulgari şi români.

TABERE DE RELAXARE ŞI CULTURALE PENTRU ADULŢI   – Durata 7 zile. Preţ 2116 lei (460 Euro)

TABERE SPIRITUALE PENTRU ADULŢI – Durata 7 zile. Preţ 2369 lei (515 Euro)

Se oferă:

Transport cu autocar, inclus în preţ

Instructor care coordonează cursurile şi workshopurile spirituale (la taberele spirituale)

Cazare într-o vilă modernă aflată chiar lângă pădure

Camere cu 2 şi 3 paturi, cu baie individuală

Televizor cu plasmă, aer condiţionat, frigider şi internet în fiecare cameră

Piscină şi şezlonguri

Loc de joacă pentru copii

Trei mese pe zi, servite la ore fixe. Pentru grup gătesc doi bucătari de clasă şi majoritatea reţetelor sunt pregătite la cuptor, îmbinând armonios principiile nutriţionale. Se oferă apă plată, ceai şi cafea la bar.

Nu se servesc/consumă băuturi alcoolice în incinta pensiunii

Curăţenie exemplară

Vizite la obiectivele turistice din oraş, preţul de intrare fiind inclus în costul taberei.

TABERE TEMATICE PENTRU COPII – 5 zile. Preţ 1794 lei (390 Euro)

Se pot organiza la cerere, în perioada Şcoala Altfel, numai dacă se anunţă şi se rezervă tabăra, cu cel puţin o lună înainte de perioada alocată acestei activităţi extraşcolare. Copii cu vârste cuprinse între 6-13 ani. La grupul de 20 de copii se acordă două gratuităţi pentru profesorii însoţitori.

Taberele sunt următoarele:

“Tradiţii şi cultură în Bulgaria” – va include informatii despre cultura si traditiile poporului bulgar, vizite la muzeele din orasul Gabrovo, la monumente şi în locuri cu semnificaţie istorică pentru poporul bulgar

“Tabără de limba engleză” – profesor de engleză va preda şi discuta cu copiii numai în limba engleză

“Dezvolare personală prin artă” – artist plastic cu experinţă în terapia culorilor şi a formei va lucra zilnic cu copiii în cadrul unor ateliere menite să dezvolte creativitate, încrederea în sine şi calităţile native

“Orientare, tehnici de supravieţuire, nutriţie şi viaţă sănătoasă” – drumeţii, orientare pe munte, tehnici de supravieţuire, reguli de viaţă sănătoasă, cum mâncăm corect, teorie şi practică

“Civilizaţia Egiptului Antic” – instructor pregătit să ofere nu numai cunoştinţe teoretice despre civilizaţia Egiptului Antic dar şi să organizeze jocuri, concursuri şi ateliere de creaţie pe tematica taberei

“Cavalerii Mesei Rotunde” – tabără de cultură generală, socializare şi deprinderea unor însuşiri precum prietenia, loialitatea, spirit de echipă, de ajutorare, creşterea încrederii în forţele proprii

“Activităţi practice şi educative pentru viaţă” – o altfel de tabară în care copiii vor învăţa de ce e important pentru ei să îşi facă ordine şi curăţenie în camera proprie, să se trezească dimineaţă, să fie responsabili cu ceea ce fac, să fie educaţi.

Se oferă:

Transport cu autocar, inclus în preţ

Instructor care coordonează atelierele/workshopurile

Cazare într-o vilă modernă aflată chiar lângă pădure

Camere cu 2 şi 3 paturi, cu baie individuală

Televizor cu plasmă, aer condiţionat, frigider şi internet în fiecare cameră

Piscină şi şezlonguri

Loc de joacă pentru copii

Trei mese pe zi, servite la ore fixe. Pentru grup gătesc doi bucătari de clasă şi majoritatea reţetelor sunt pregătite la cuptor, îmbinând armonios principiile nutriţionale. Se oferă apă plată, ceai şi suc.

Contract cu spitalul din zonă pentru acordarea primului ajutor şi rezolvarea urgenţelor medicale.

Vizite la obiectivele turistice din oraş. Intrarea inclusă în preţul taberei.

Copiii se vor distra, relaxa, odihni, vor învăţa lucruri noi şi îşi vor face prieteni, vor lua contact cu cultura slavonă, cu tradiţiile altui popor şi istoria acestuia. Vor veni mai bogaţi spiritual şi mai buni, mai încrezători în forţele proprii. Va exista o rigoare blândă şi care va răspunde întrebărilor “de ce”, dar care va menţine o stachetă ridicată în educaţie, comportament şi atitudinea copiilor, încercând să corecteze problemele sesizate.

Mai multe informaţii: Isabela Ştefan-Iorga, tel: 0766.407561

 

 

 

Facebook Comments