Prima plajă din România pentru persoanele cu dizabilităţi

Prima plajă din România pentru persoanele cu dizabilităţi

Proiectul “Plajă şi mare pentru Toţi” a deschis pe data de 9 august 2017, la Mamaia,  prima plajă din România accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi. Cu acceptul operatorului de turism care deţine plaja “Pupa Beach”, aici s-a amenajat o porţiune de plajă, chiar în dreptul turnului de salvamari, pentru a înlesni accesul pe plajă şi în apa mării pentru persoanele cu probleme de mobilitate.

Plaja “Pupa Beach” este situată chiar la intrarea în staţiunea Mamaia, în spatele hotelului Malibu. Este semnalizată şi există rampă de acces din stradă. Se poate ajunge cu autobuzul 40, până la staţia Pescărie, iar din staţie până la intrarea pe plajă mai sunt cca. 40m distanţă.

         

Există drum de acces din lemn până la zona de plajă accesibilizată, unde vă aşteaptă 3 scaune flotabile Mobi-Chairs, cu care veţi putea intra în apă, 6 şezlonguri adaptate, mai înainte decât cele standard, astfel încât trecerea din cărucior pe şezlong să se facă mai uşor, umbrele de soare, toalete adaptate şi un cort unde să se poată schimba persoanele cu dizabilităţi.

Scaunele flotabile Mobi-Chairs plutesc în apa mării şi asigură persoanelor cu dizabilităţi aflate în scune rulante sau cu probleme de mobilitate, siguranţa unei îmbăieri lipsite de riscuri. Greutatea maximă pe care acestea o suportă este de 136 kg scaunele mari şi 115 kg, scaunul mai mic. Şezlongurile speciale sunt rezervate persoanelor cu dizabilităţi şi se oferă gratuit din partea asociaţiei, dar cele ale însoţitorilor aparţin plajei “Pupa Beach” şi se închiriază în regim normal estival.

 

 

Scaunele flotabile se oferă gratuit spre folosinţa, numai cu buletinul, pentru a avea o garanţie a returnării acestora.

Proiectul pilot “Mare şi plajă petnru Toţi” a avut un buget de 7000 de euro, bani primiţi de la firme din România şi de la câteva persoane fizice din ţară: M24Seven Europe, firmele din Braşov – RAPTronic, RAP Development şi RAP Instal, Petroterm SRL, firmele Sorla şi Dobre si Fiii din Constanţa, AQUA Carpatica, doamna Marin Eugenia şi domnul Gabriel Voitis.

Ne dorim ca în sezonul estival 2018 să accesibilizăm porţiuni de plajă din toate staţiunile de pe Litoral. Cu ajutorul dumnevoastră o putem face. Persoanele fizice care doresc să ajute acest proiect ambiţios pot face donaţii prin paypal pe adresa: ipvconstanta@gmail.com sau în contul Asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa, str.Dacia, nr.6, Constanta, Cont nr. RO68BTRLRONCRT0366342601 deschis la Banca Transilvania Constanţa, cu speificaţia Proiect Plaja si mare pentru toti.

Echipa de proiect:

Facebook Comments

No comments yet.

Leave Your Comments