Campania “De ce VOLUNTAR?”

Campania “De ce VOLUNTAR?”

Asociația Împreună pentru Viitor Constanța demarează o campanie de conștientizare, orientare, formare și susţinere dedicat persoanelor de orice vârstă, dar și întregii comunități și nu numai. Campania “De ce VOLUNTAR?” îşi propune următoarele obiective:

 1. Să sprijine comunitatea, mai ales tinerii – prin cunoaşterea şi înțelegerea competențelor pe care le dobândești prin voluntariat și cum te pot ajuta acestea în carieră, dar și în dezvoltarea personală;
 2. Să scoată în evidenţă ce este cu adevărat voluntariatul – voluntariatul aduce distracție și împlinire în viața ta, fiind calea către civilizație;
 3. Să ofere experienţă practică – prin multitudinea proiectelor desfășurate pe diferite planuri prin care ajutăm oamenii să-și descopere sau să-și perfecționeze abilitățile și punctele forte.
Este foarte valoros pentru persoanele de orice vârstă, dar mai ales pentru copii și tineri să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat sa fii voluntar! 

De ce Voluntar? 

 • îți faci prieteni noi; 
 • descoperi realitatea din jurul tău; 
 • poți învăța ceva nou; 
 • poți să-ți lași amprenta; 
 • să te deconectezi de la rutină; 
 • te ajută în dezvoltarea personală și a carierei; 
 • ajuți la corectarea nedreptăților; 
 • poți fi schimbarea pe care tu o vrei.

Deoarece multe beneficii ale voluntariatului nu sunt cunoscute, vom da startul unei serii de interviuri cu oameni pentru care voluntariatul a fost și este instrumentul cel mai eficient în dezvoltarea personală și profesională. Această misiune este sprijinită atât de voluntarii Asociației Împreună pentru Viitor Constanța, cât și de partenerii noștri din alte asociații. 

Suntem de părere că întreaga comunitate și nu numai, trebuie să fie informată despre actele de voluntariat, mai ales de cele la nivel local, iar cei care-și doresc un început de drum în voluntariat și au nevoie de mici sfaturi şi încurajări din partea comunităţii de voluntari, să știe unde ne pot găsi. 

Sperăm ca interviurile ce vor urma să vă trezească emoţiile şi amintirile şi să vă contureze sfaturilele şi gândurile pentru viitor. Și de ce nu, să luați în calcul o viitoare activitate de voluntariat sau chiar sa devii voluntar!

Și în această misiune avem nevoie de ajutorul comunităţii de voluntari. Dacă cunoşti și alte persoane pasionate de voluntariat dornice să ne ajute, sau ești chiar tu un voluntar activ, te rugăm să iei legătura cu noi, la adresa de E-mail: ipvconstanta@gmail.com.

Mulțumim!

Echipa IPV Constanța                                               Facebook                                                                   Instagram

Facebook Comments

Comments are closed.