DE CE VOLUNTAR???

Categories :

1. Care a fost primul tău act de voluntariat?
Primul act de voluntariat l-am facut inca de cand mi-a pasat de cei din jurul meu dar intr un cadru organizational l-am facut in anul 2008 cand m-am inscris la CENTRAS Constanta si am inceput un proiect frumos si util” Mentorat de la egal la egal”. Un inceput care m-a schimbat din multe puncte de vedere.

2. Cu ce gânduri ai plecat pe drumul voluntariatului? Ce te-a făcut să continui?
Nu am avut un gand anume pentru a face voluntariat dar pot spune sigur ca nu regret decizia mea de atunci. Am continuat pentru imi placea lumea VOLUNTARIATULUI, este ca o poveste in care de fiecare data finalul este fericit.

3. Ce îți amintești din proiectele de voluntariat? Care sunt cele mai plăcute amintiri? Dar cele mai amuzante?
Fiecare proiect de voluntariat in care am participat si mai apoi l-am gandit si implementat are locul lui in inima mea si din care am invatat cate ceva. Amintirile placute sunt pentru mine ca am facut parte din echipe cu voluntari inimosi si dornici sa contribuie cu cate ceva in comunitate. De fiecare data lucrul in echipa dadea rezultate bune atat in activitaticat si in proiecte. Amuzante erau intalnirile de la petrecerile cu voluntarii in care distractia si buna dispozitie ne cuprindea pe toti fiind ca o recompensa a unui an intreg de voluntariat.

4. Ce planuri ai în viitorul apropiat în legătiră cu activițătile de voluntariat?
Continui pe acest drum pentru ca VREAU si imi IMI PLACE ceea ce fac. Inca mai sunt lucruri de facut planificate si de aceea trebuie finalizate de mine.

5. Ce îți place cel mai mult în a fi voluntar? Ce îți aduce bucurie?
De fiecare data intalnesti oameni minunati si cand reusesti sa faci o schimbare prin ceea ce faci poti spune ca lumea este mai buna si doritoare de a se schimba. Pentru a fi VOLUNTAR, este necesar sa simti ceea ce faci, sa traiesti fiecare clipa in care doresti sa schimbi ceva. Bucuria pe care o simti ramane in sufletul tau pentru mult timp.

6. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepţia pe care oamenii o au despre voluntariat și/sau voluntari?
Este bine de fiecare data sa ne punem in pielea unei persoane in suferinta, sa actionam civic cand este cazul, sa ajutam fiecare dupa puterile noastre fizic si financiar in anumite situatii, sa punem suflet in tot ceea ce facem si sa credem cu tarie ca fiecare facnd ceva imbunatateste viata noastra.

7. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt actul de voluntariat, care ar fi acela?
SUFLET este cuvantul pe care il aleg eu pentru a defini actul de voluntariat.

8. Ce mesaj aveţi pentru oameni, dar mai ales pentru copii și tineri, de a-i convinge să se implice și ei într-o activitate de voluntariat?
Nu lasati timpul liber sa treaca fara rost! Faceti ceva, implicati-va, daruiti ce puteti darui, dezvoltati-va personal, cunoasteti persoane noi implicate, lasati-va amprenta pe unde treceti ca mai tarziu sa fie o amintire frumoasa de care sa va amintiti.Voluntaritul poate fi o bagatie mai mare decat orice suma de bani.

Facebook Comments