1. Care a fost primul tău act de voluntariat?
Primul act de voluntariat a fost de mult…la vârsta de 16 ani. În anul 2000, activam ca voluntar în cadrul echipei de la Crucea Roșie Constanța și acordam primul ajutor pe plaja din Mamaia.
2. Cu ce gânduri ai plecat pe drumul voluntariatului? Ce te-a făcut să continui?
Dorința de a mă  implica în viața comunității și de a îmi ajuta semenii.
3. Ce îți amintești din proiectele de voluntariat? Care sunt cele mai plăcute amintiri? Dar cele mai amuzante?
Am foarte multe amintiri frumoase alături de colegii de voluntariat și de beneficiarii noștri . Cea mai frumoasă amintire este acțivitatea ”Crăciunul de Altă dată” din iarna anului 2019, când, împreună cu echipa IPV Constanța, am realizat un spectacol tematic prin care am reușit să aducem zâmbete pe buzele persoanelor vârstnice din două centre de bătrâni. Cel mai amuzant proiect a fost cel susținut împreună cu asociația ADAPTO, când am scos în evidență nevoia de accesibilzare printr-un maraton prin care trebuia să căutăm litere în diverse locuri pentru a forma fraza: ”MAKE EUROPE SUSTENABLE FOR ALL”.
4. Ce planuri ai în viitorul apropiat în legătiră cu activițătile de voluntariat?
Îmi doresc să paricip în continuare alături de colegii mei la proiectele pe care le avem, în special în proiectul ”PLAJĂ ȘI MARE PENTRU TOȚI”. Pe viitor, mă gândesc la un proiect dedicat femeilor cu deficiențe, pe care să-l intitulez ”DIZABIL BEAUTY”, prin care să le ajutăm să își crească încrederea în sine și să aibă grijă de aspectul lor fizic în ciuda deficiențelor.
5. Ce îți place cel mai mult în a fi voluntar? Ce îți aduce bucurie?
Îmi place faptul că interacționez cu multe persoane, am posibilitatea de a le cunoaște problemele și nevoile și de a îi ajuta. Ma bucură enorm să îmi ajut semenii dezinteresat și să văd acea bucurie pe chipurile lor
6. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepţia pe care oamenii o au despre voluntariat și/sau voluntari?
Aș schimba ideea majorității ca voluntariatul este o activitate INUTILĂ.
7. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt actul de voluntariat, care ar fi acela?
Cuvântul care definește cel mai bine voluntariatul este: UMANISM
8. Ce mesaj aveţi pentru oameni, dar mai ales pentru copii și tineri, de a-i convinge să se implice și ei într-o activitate de voluntariat?
Activitatea de voluntariat ajută în primul rând la dezvoltarea personală, la îmbunătățirea empatiei și este utilă pentru societate, iar pe tineri voluntariatul îi poate ajuta pentru fomarea personalității și viitorului profesional.

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu voluntari sau să afli mai multe informații despre campania “De ce VOLUNTAR?”, cât și despre Asociația Împreună pentru Viitor Constanța , urmărește-ne acum pe rețelele noastre de socializare:

Facebook                                                                                                                          Instagram

Facebook Comments