1. Care a fost primul tău act de voluntariat ?
Primul meu pas către o acțiune de voluntariat s-a consumat cu mai bine de 9 ani în urmă atunci când am pășit pentru prima oară, din curiozitate cei drept , alături de Asociația Județeană Constanța a Sportului pentru Persoane cu Handicap ” AJCSPH ” Constanța . Scopul a fost pentru a mă înscrie într-un ONG şi a lua parte la acțiuni cu care să pot ajuta oameni, asemenea mie, dar într-un cadru organizat.
2. Cu ce gânduri ai plecat la drum și ce te-a făcut să continui ?
Încă de la început , primul gând a fost să mă auto depășesc , mi-am promis că voi face mereu tot ceea ce ține de mine ca să pot ajuta oamenii și persoanele aflate în situații speciale !!! Am continuat , deoarece m-au motivat persoanele cu dizabilități pe care le-am cunoscut de–a lungul timpului , dar mai ales poveștile lor de viață. Am luat contact cu lucrurile bune sau mai puțin bune , cu întâmplările frumoase din poveștile lor unele spuse, relatate chiar de ei.
3. Ce îti amintești din proiectele de voluntariat ? Care sunt cele mai plăcute amintiri ? Dar cele mai amuzante ?
Proiectele de voluntariat îmi stârnesc multe aminteri plăcute. Întâlnirile cu membrii asociației IPV , de la Intelect Parc , proiectul Plajă și Mare pentru Toți , Voluntariatul în Comunitatea ta, acolo unde am luat parte la înfrumusețarea Campusului ” Henrry Coandă “. Cel mai amuzant moment, dacă mi-l amintesc bine, pare să fie la plajă cănd acei oaspeți veniți de la Cluj , au cerut să li se pună piesă cu dedicație , a fost amuzant ne-am distrat puțin.
4. Ce planuri ai în viitorul apropiat , în legătură cu acțiunile de voluntariat ?
Evident că mi-aş dori să continui , pentru că îmi stabilisem de la bun început și un program pentru tot acest timp petrecut între orele pe care le făceam cu Voluntariatul și timpul petrecut cu cei dragi ai familiei.
5. Ce îti place mai mult în a fi Voluntar ? Ce îți aduce bucurie ?
Pentru mine , a fi voluntar , este o stare de fapt care mă reprezintă – sunt eu cel direct implicat , cel care se implică fără a i se spune tot timpul ce trebuie să facă sau cum să cântărească tot timpul lucrurile. Mă bucură toate acțiunile, activitățile, pe care le-am adus la viață şi prin care am reușit să facem atâția oameni fericiți , alături de ONG-ul IPV Constanța.
6. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepția pe care unii oameni o au despre voluntariat și /sau voluntari ?
Mentalitatea și bunul simț, iar pe urmă ia-şi invita să ia parte la o acțiune de voluntariat alături de cei care pun umărul la tot ce se face , să vadă și ei cum ia naștere un proiect de o asemenea amploare. Un al doilea aspect, mă gândesc că, ar fi foarte frumos din partea lor să ia un singur lucru în calcul, că toate aceste lucruri minunate au fost obținute prin ideile minunate şi realizate de mâinile unor oameni minunați, Voluntarii . Nimic nu se face stând cu mâinile în buzunar.
7. Dacă ar fi să definesti într-un singur cuvânt actul de voluntariat care ar fi acela ?
Solidaritate !!!
8. Ce mesaj aveți pentru oameni ,dar mai ales pentru copii și tinerii de ai convinge să se implice într-o activitate de voluntariat ?
Să se îndrepte spre calea voluntariatului, deoarece Voluntariatul adună oameni de toate vârstele laolaltă și cu toții deopotrivă trudesc pentru ceilalți. În opinia mea, este și atuul, la care se adaugă buna dispoziție și ajutorul reciproc fără nici un alt cuvânt în plus. Pentru copiii și tinerii, de toate vârstele, să se implice în cât mai multe activități de voluntariat pentru că numai în felul acesta pot trăi o experiență unică și pot dobândi experiența cunoașterii de sine.
Dacă dorești să citești și alte interviuri cu voluntari sau să afli mai multe informații despre campania “De ce VOLUNTAR?”, cât și despre Asociația Împreună pentru Viitor Constanța , urmărește-ne acum pe rețelele noastre de socializare:
Comments are closed.