1. Care a fost primul tău act de voluntariat?

Primul meu act de voluntariat a fost, practic, momentul în care le-am cunoscut pe Mihaela și pe Isabela, președintele și vicepreședintele asociației la acea vreme și am acceptat instant să colaborăm în proiectul „Plajă și mare pentru toți”.

2. Cu ce gânduri ai plecat pe drumul voluntariatului? Ce te-a făcut să continui?

Dintotdeauna mi-am dorit să mă implic în tot felul de proiecte, dar fiind atât de ocupată și neavând pe nimeni apropiat care deja să facă lucrul acesta, care deja să fie voluntar sau membrul vreunei asociații, am ezitat. Dar, după ce le-am cunoscut pe fete am fost atât de entuziasmată și am vrut să particip la toate proiectele organizate.

Gândul meu era să îi ajut pe toți, cu ceea ce pot eu să le ofer, energia mea, timpul meu, resursele mele, cu orice.

3. Ce îți amintești din proiectele de voluntariat? Care sunt cele mai plăcute amintiri? Dar cele mai amuzante?

Am strâns câteva amintiri plăcute de-a lungul timpului și consider că noi chiar suntem o gașcă mișto, așa, cu toții.

Cred că cele mai plăcute amintiri sau cea mai mare satisfacție este când vezi că oameni care chiar au nevoie de ajutor, apreciază cu tot sufletul fiecare lucru mic sau mare pe care noi încercăm să îl facem pentru ei.

Cred că, într-adevăr, cele mai amuzante momente au fost la plajă, la proiectul „Plajă și mare pentru toți”, care se ține la PupaBeach și la acțiunile noastre de la bunici. A fost foarte profundă interacțiunea cu bătrânii.

4. Ce planuri ai în viitorul apropiat în legătură cu activitățile de voluntariat?

În general, nu prea îmi place să îmi fac planuri, dar Asociația Împreună Pentru Viitor Constanța este precum familia mea. Din momentul în care am acceptat să fac parte din această asociație a fost un angajament: ca și cum, sunt acolo pentru totdeauna, nu mai plec niciodată!

Asociația face parte din viața și din familia mea!

Însă, poate mi-aș dori să reușim să facem mai multe lucruri pentru persoanele cu dizabilități.

5. Ce îți place cel mai mult în a fi voluntar? Ce îți aduce bucurie?

Cel mai mult îmi place că sunt voluntar! Îmi place numai acest cuvânt! Doar când spui „Sunt voluntar!” înseamnă că faci ceva cu tot sufletul și cu toată energia ta, pentru orice și oricine este nevoie. Ești acolo! Ești un umăr pentru toți!

 

6. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepția pe care oamenii o au despre voluntariat și/sau voluntari?

Poate că mi-aș dori să facem mai multe acțiuni cu părinți de tineri și adolescenți, să îi îndrumăm să participe ca voluntari la diferite proiecte pentru că îi ajută atât de mult pe cei tineri să se dezvolte și atât de mișto este! Totodată, îmi pare atât de rău că atunci când am fost adolescentă nu am făcut voluntariat… Sunt atât de multe proiecte super în care tinerii pot fi integrați. Acest lucru îi ajută foarte mult, atât pe ei, cât și cazurile în sine.

7. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt actul de voluntariat, care ar fi acela?

Cred că dacă ar fi să definesc într-un singur cuvânt actul de volunariat ar fi „magic”! E magic!

8. Ce mesaj aveți pentru oameni, dar mai ales pentru copii și tineri, de a-i convinge să se implice și ei într-o activitate de voluntariat?

Voluntariatul te dezvoltă din toate punctele de vedere. Dezvoltarea personală este foarte importantă, indiferent de vârstă. Într-o gașcă de voluntari mereu sunt persoane diferite, atât de vârste diferite, cât și din domenii diferite, ceea ce este minunat pentru că mereu poți învăța lucruri noi, îți poți face contacte noi și este foarte, foarte, foarte minunat să aduci un zâmbet!

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu voluntari sau să afli mai multe informații despre campania “De ce VOLUNTAR?”, cât și despre Asociația Împreună pentru Viitor Constanța , urmărește-ne acum pe rețelele noastre de socializare:

Facebook                                                                                                                          Instagram

Facebook Comments