1. Care a fost primul tău act de voluntariat?
De mică am fost canalizată de familie să fac acte de voluntariat doar că nu conștientizam că asta fac. Ajutam bătrâni, plantam copaci și strângeam gunoaie de pe plajă. Primele acte de voluntariat conștiente le-am facut în facultate și apoi ca profesor împreună cu elevii mei.
 
2. Cu ce gânduri ai plecat pe drumul voluntariatului? Ce te-a făcut să continui?
Am gândit că atunci când oferi un cadou ești mai fericit decât atunci când primești. Atunci cand primești tu nu îți vezi zâmbetul, dar atunci când oferi vezi zâmbetul celui ce primește. Numește-mă dependentă de zâmbete!
 
3. Ce îți amintești din proiectele de voluntariat? Care sunt cele mai plăcute amintiri? Dar cele mai amuzante?
Chiar voi povesti din proiectele realizate cu IPV și cu elevii în proiectul ”Te văd, te aud” și cum persoanele cu deficiențe de auz și văz au mers în școli și au interacționat cu elevii oferind-le o latură foarte experiențială privind problemele acestea. Plăcute sunt piesele de teatru pe tema aceasta care aveau candoarea vârstei, dar și impactul social.
 
4. Ce planuri ai în viitorul apropiat în legătură cu activițătile de voluntariat?
Ca voluntariatul să se replice și să nu fie perceput ca un aspect satelitar ci ca un lucru obișnuit de apropiere, de empatie. Să particip la proiecte în care viața unor oameni se va îmbunătății.
 
5. Ce îți place cel mai mult în a fi voluntar? Ce îți aduce bucurie?
Cum spuneam mai sus, zâmbetele celor cu care interacționez dar și liniștea pe care o simți atunci cand ești alături de o cauză când ești empatic.
 
6. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepţia pe care oamenii o au despre voluntariat și/sau voluntari?
Că viața este un tumult de evenimente în care ne ascundem după sintagma ”Nu am timp”. A face voluntariat ține de puterea de a te darui mai mult decât puterea de a dărui.
 
7. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt actul de voluntariat, care ar fi acela?
Empatie
 
8.     Ce mesaj aveţi pentru oameni, dar mai ales pentru copii și tineri, de a-i convinge să se implice și ei într-o activitate de voluntariat?
Fă bine mereu, fă ceva și lasă gesturile mici să crească pâna ajung proiecte care mută munții din loc!
 
 
 
 
 

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu voluntari sau să afli mai multe informații despre campania “De ce VOLUNTAR?”, cât și despre Asociația Împreună pentru Viitor Constanța , urmărește-ne acum pe rețelele noastre de socializare:

Facebook                                                                                                                          Instagram

Facebook Comments