1. Care a fost primul tău act de voluntariat?


Prima experiență ca voluntar am avut-o în cadrul biroul zonal Constanța al Fundației World Vision România, la vârsta de 16 ani. Lucram în grupuri mixte la o revistă a fundatiei – alături de tineri vulnerabili. În cadrul Fundației World Vision am participat ulterior la numeroase campanii de conștientizare referitoare la bolile cu transmitere sexuală, efectele discriminării, altele.

2. Cu ce gânduri ai plecat pe drumul voluntariatului? Ce te-a făcut să continui?


Am plecat la drum cu gândul de a-mi face prieteni noi și a interactiona cu persoane de vârsta mea. Pe parcurs am realizat cât de mult m-a ajutat personal și profesional voluntariatul și am decis să continui participând la multiple activități și proiecte ale fundației.

3. Ce îți amintești din proiectele de voluntariat? Care sunt cele mai plăcute amintiri? Dar cele mai amuzante?


Cele mai plăcute amintiri le am din diversele deplasări avute în Europa prin programul Erasmus Plus – schimburile de experiențe în Italia, atelierele de lucru cu tineri din diverse țări, serile interculturale și multe altele. Am avut norocul de a întâlni persoane deoasebite în aceste proiecte, persoane cu care am rămas și acum prietenă. Îmi amintesc cu drag de glumele prietenilor mei italieni – ce mi-au făcut mereu șederea mai plăcută în Italia.

4. Ce planuri ai în viitorul apropiat în legătură cu activițătile de voluntariat?


Îmi propun să continui activitățile de voluntariat și să particip la cât mai multe, în funcție și de timpul disponibil. Sunt conștientă că orice activitate de voluntariat îmi poate aduce beneficii la nivel de pregătire și expertiză.

5. Ce îți place cel mai mult în a fi voluntar? Ce îți aduce bucurie?


Apreciez foarte mult activitățile cu voluntarii, colegii mei ce pe parcurs mi-au devenit și foarte buni prieteni. Satisfactia de a realiza un lucru bun pentru comunitate înseamnă enorm pentru mine. Consider că orice efort depus în voluntariat poate schimba viața cuiva.

6. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepţia pe care oamenii o au despre voluntariat și/sau voluntari?


Mi-aș dori ca oamenii să realizeze faptul că o faptă bună, o acțiune de voluntariat, poate însemna totul pentru o persoană, respectiv o comunitate.

7. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt actul de voluntariat, care ar fi acela?

Învățare.

8. Ce mesaj aveţi pentru oameni, dar mai ales pentru copii și tineri, de a-i convinge să se implice și ei într-o activitate de voluntariat?


Vă îndemn să încercați – o experiență de acest gen vă poate schimba viața!

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu voluntari sau să afli mai multe informații despre campania “De ce VOLUNTAR?”, cât și despre Asociația Împreună pentru Viitor Constanța , urmărește-ne acum pe rețelele noastre de socializare:

Facebook                                                                                                                          Instagram

Facebook Comments