1.Care a fost primul tău act de voluntariat?
Primul act de voluntariat despre care îmi amintesc a fost în timpul liceului, când, împreună cu mai mulți colegi, am fost la un centru de plasament pentru copii unde am desfășurat diferite activități creative împreună cu acei copii.
 
2. Cu ce gânduri ai plecat pe drumul voluntariatului? Ce te-a făcut să continui?
Gândul cu care am pornit pe acest drum a fost acela că există persoane dezavantajate în societatea noastră care merită sprijinul nostru, așa încât să aibă acces egal la ceea ce comunitatea oferă. Ce mă face să continui este bucuria pe care o văd în ochii oamenilor pe care îi sprijin și mândria pe care o simt odată cu ei atunci când îi văd reușind să se dezvolte spre binele lor și al societății.
 
3. Ce îți amintești din proiectele de voluntariat? Care sunt cele mai plăcute amintiri? Dar cele mai amuzante?
Îmi amintesc despre traininguri de leadership și prezentare de care am beneficiat, de conferințe, prieteni, plimbări, activități distractive la care am participat și pe care le-am organizat. Cea mai plăcută amintire este atunci când timp de 5 zile am oferit traininguri pentru 50 de adolescenți pe tema combaterii violenței și am văzut cum aceștia s-au împrietenit și cum, prin joacă, s-au relaxat și au reușit ca, în loc să fie violenți unii cu alții, să colaboreze și să găsească soluții.
Cea mai amuzantă amintire legată de voluntariat a fost când în cadrul unei activități am organizat o petrecere cu dans, și voluntarii și tinerii ne-am distrat fiecare dansând în felul său și fiecare făcând mișcări care mai de care mai inedite.
 
4. Ce planuri ai în viitorul apropiat în legătură cu activițătile de voluntariat?
Să continui activitățile de voluntariat și să împuternicesc și alți tineri să facă asta.
 
5. Ce îți place cel mai mult în a fi voluntar? Ce îți aduce bucurie?
Cel mai mult îmi place colaborarea dintre mine ca voluntar și cei cărora le adresez activitățile. Îmi place să construim împreună sesiunile și soluțiile, și când văd oamenii interesați să învețe, să se dezvolte. Mă bucură când văd reușita celor cărora le sunt destinate acțiunile de voluntariat și recunoașterea efortului meu care a contribuit la acea reușită.
 
6. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepţia pe care oamenii o au despre voluntariat și/sau voluntari?
Perceptia că nu câștigi nimic din voluntariat este ceva ce aș schimba. Câștigi prieteni, experiențe, cunoștințe, competențe, amintiri, emoții și învățături de viață iar toate astea sunt foarte valoroase.
 
7. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt actul de voluntariat, care ar fi acela?
Împreună
 
8. Ce mesaj aveţi pentru oameni, dar mai ales pentru copii și tineri, de a-i convinge să se implice și ei într-o activitate de voluntariat?
Când faci voluntariat înveți de la oameni lucruri noi și interesante, pui în practică niște abilități pe care le ai și îți dezvolți noi lucruri pe care vei ști să le faci, găsești oameni noi, cu preocupări diferite sau la fel ca tine și te împrietenești cu ei, colaborezi cu aceștia pentru a găsi soluții la ce vă interesează, contribui cu ceea ce ești, ceea ce poți și ceea ce știi la a ajuta alți oameni să aibă o viață mai bună, iar când vezi reușita și bucuria lor, acest lucru îți umple sufletul cu mândrie și bucurie că împreună ați făcut lumea mai bună.
 
 

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu voluntari sau să afli mai multe informații despre campania “De ce VOLUNTAR?”, cât și despre Asociația Împreună pentru Viitor Constanța , urmărește-ne acum pe rețelele noastre de socializare:

Facebook                                                                                                                          Instagram

 
 
Facebook Comments