1. Care a fost primul tău act de voluntariat?

Ooo,ce amintiri răvășitoare!…Primul act de voluntariat l-am făcut încă de când mi-a păsat de cei din jurul meu, dar într- un cadru organizațional l-am făcut în anul 2008 când m-am înscris la CENTRAS Constanța și am început un proiect frumos și util ” Mentorat de la egal la egal”. Un început care m-a schimbat din multe puncte de vedere.

  1. Cu ce gânduri ai plecat pe drumul voluntariatului? Ce te-a făcut să continui?

Nu aș putea spune că am avut un gând anume pentru a face voluntariat, dar pot spune sigur că, nu regret decizia mea de atunci. Am continuat pentru  că îmi plăcea lumea VOLUNTARIATULUI, este ca o poveste în care de fiecare dată finalul este fericit.

  1. Ce îți amintești din proiectele de voluntariat? Care sunt cele mai plăcute amintiri? Dar cele mai amuzante?

Fiecare proiect de voluntariat în care am participat,și mai apoi l-am gândit și implementat, are locul lui în inima mea, deoarece am învățat câte ceva.  Amintirile plăcute se grupează în jurul bucuriei de a lucra în echipă. Spun aceasta, deoarece am făcut  parte din echipe cu voluntari inimoși și dornici să contribuie cu câte ceva în comunitate. De fiecare dată, lucrul în echipă dădea rezultate bune atât în activități, dar mai ales dădea valoare  proiectului. Amuzante erau întâlnirile de la petrecerile cu voluntarii în care distracția și buna dispoziție ne cuprindea pe toți fiind ca o recompensă a unui an întreg de voluntariat.

  1. Ce planuri ai în viitorul apropiat în legătiră cu activițătile de voluntariat?

Continui pe acest drum pentru că VREAU și îmi PLACE ceea ce fac. Încă mai sunt lucruri de făcut, deja planificate,și de aceea trebuie finalizate de mine.

  1. Ce îți place cel mai mult în a fi voluntar? Ce îți aduce bucurie?

De fiecare dată întâlnești oameni minunați și când reusești să faci o schimbare prin ceea ce faci, poți spune că lumea este mai bună și dornică  schimbare. Pentru a fi VOLUNTAR, este necesar să simți ceea ce faci, să trăiești fiecare clipă în care dorești să schimbi ceva. Bucuria pe care o simti rămâne în sufletul tău pentru mult timp.

  1. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepţia pe care oamenii o au despre voluntariat și/sau voluntari?

Este bine de fiecare dată  să ne punem în pielea unei persoane în suferință, să acționăm civic când este cazul, să ajutăm fiecare după puterile noastre fizic și financiar în anumite situații, să punem suflet în tot ceea ce facem și să credem cu tărie că, fiecare făcând ceva îmbunătățește viața noastră.

  1. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt actul de voluntariat, care ar fi acela?

SUFLET este cuvântul pe care îl aleg eu pentru a defini actul de voluntariat.

  1. Ce mesaj aveţi pentru oameni, dar mai ales pentru copii și tineri, de a-i convinge să se implice și ei într-o activitate de voluntariat?

Nu lăsați timpul liber să treacă fără rost!  Faceți ceva, implicați-vă, dăruiți ce puteți dărui, dezvoltați-vă personal, cunoașteți persoane noi implicate, lăsați-vă amprenta pe unde treceți, ca mai târziu, totul, să fie o amintire frumoasă de care să vă amintiți.

Voluntaritul poate fi o bogăție mai mare decât orice sumă de bani!

 

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu voluntari sau să afli mai multe informații despre campania “De ce VOLUNTAR?”, cât și despre Asociația Împreună pentru Viitor Constanța , urmărește-ne acum pe rețelele noastre de socializare:

 Facebook                                                                                                                                                                                                  Instagram

Facebook Comments