Cautarea de comori în fotolii rulante

???? Scopul evenimentului este de conștientizare a necesității de accesibilizare
reală a orașului Constanța și este o continuare a eforturilor campaniei “Fault
la Accesibilitate”
.

Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri Adapto Youth şi Asociaţia Impreuna pentru Viitor Constanta au desfăşurat duminică, 9 septembrie 2018, în cadrul evenimentului “MobiQuest Constanţa 2018”, interval orar 16:30 – 18:30, un traseu de fotolii rulante pentru utilizatori şi non utilizatori. MobiQuest a fost o veritabilă căutare a comorii în parcul Arheologic Constanţa, în echipe de 2 persoane, la care doritorii s-au putut înscrie gratuit.
Participanţii s-au entuziasmat şi ne-au întrecut aşteptările, parcurgând traseul şi descoperind indiciu după indiciu mult mai repede decât planificasem, declarând la sfârşitul evenimentului că jocul i-a prins şi au dorit să fie printre primii care ajung la finish deoarece erau curioşi să descopere cifrul secret şi implicit comoara. Atmosfera a fost plină de veselie, s-au creat prietenii noi, chiar şi trecătorii din parc fiind dornici să se alăture căutării şi să ajute participanţii. S-a alergat mult însă cu folos, căci toate echipele au descoperit codul căutării: “Cheia a fost intotdeauna la tine.”. Mai multe persoane şi-au exprimat dorinţa de a se implica în viitoare activităţi asemănătoare. Le mulţumim temerarilor participanţi şi voluntarilor care au acceptat provocarea noastră şi au avut curajul să se alature traseului MobiQuest în fotoliu rulant!

MobiQuest Constanţa 2018 este o iniţiativă a ADAPTO – Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri şi este un sub-grant în cadrul proiectului “Make Europe Sustainable for All”.  Acesta din urmă este finanţat de Programul de Educaţie pentru Dezvoltare şi Creştere a Gradului de Conştientizare al Directoratului General pentru Dezvoltare şi Cooperare din cadrul Uniunii Europene, şi combină expertiza şi experienţa a 25 de parteneri din 15 ţări europene, reţele europene sau globale, în perioada iulie 2017 – iunie 2020. În România proiectul este implementat de Fundaţia World Vision Romania.

Dorim să mulţumim pentru sprijin partenerilor noştri: @Asociatia Civila de Prim Ajutor si Interventie la Dezastru, Radio Constanta, partener media, cât şi Fundatia Motivation Romania şi Arca Day Center pentru ajutorul oferit în a face acest eveniment să meargă ca pe roate! De asemenea, mulţumim frumos participanţilor şi voluntarilor care au dat curs invitaţiei noastre!

Photo credit: Cristian Pataki si Silvia Nicola

#MobiQuestConstanta2018 #ImpreunaPentruViitorConstanta #AdaptoYouth #SuntemCeeaCeFacem

Facebook Comments