Pe data de 5 octombrie, Ziua mondială a Educaţiei, preşedintele Asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa, doamna Mihaela Căruţaşu, a participat la o conferinţă de presă având ca temă Educaţia, la invitaţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Aceasta a vorbit despre nevoia educaţiei şi a prezentat proiectele de voluntariat şi educaţie nonformală pe care Asociaţia le-a derulat şi le va derula împreună cu şcolile din judeţul Constanţa, precum şi acţiunile de combatere a abandonului şcolar prin donaţii de rechizite, alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copiii din mediul rural.

De asemenea, s-a dat startul celei de-a doua ediţii a proiectului “Voluntariatul în comunitatea ta” şi a avut loc prima lecție de VOLUNTARIAT pentru 55 de elevi ai Colegiului Comercial “Carol I”, care au avut posibilitatea să lucreze cu colegii mai mici de la Şcoala Gimnazială Nr.11 “Dr. C-tin Angelescu”.

Totodată, la Şcoala Generală Nr.1 Mangalia a demarat proiectul de educaţie nonformală “Diferit, dar egal ca tine”, susţint de voluntari ai Asociaţiei şi profesorul Stănică Ana Maria, tot voluntar Împreună pentru Viitor Constanta. Proiectul se va desfăşura pe parcursul întregului an şcolar 2017-2018.

Facebook Comments