În perioada 18 – 20 martie a.c. s-a defăşurat evenimentul “Zilele Diversităţii 2017”, ajuns la a treia ediţie, având drept scop celebrarea diversităţii şi a impactului pozitiv al acesteia asupra modalităţii de expresie, cultură şi a modului cum vedem viaţa.

Cele trei zile de voie bună şi distracţie au fost organizate de Asociaţia noaştră în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO, Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret – Filiala Constanţa, Asociaţia Civilă de prim Ajutor şi Intervenţie la Dezastru, Asociaţia Logopezilor din România – Filiala Constanţa şi Asociaţia Nevăzătorilor din România – Filiala Interjudeţeană Constanţa-Tulcea.

Pe 18 martie a avut loc în Piaţa Ovidiu, activitatea “Diversitate şi distracţie”, la care au participat tineri cu nevoi speciale şi voluntari ai mai multor ONG-uri locale, precum şi orice doritor de distracţie şi mişcare din oraş. Deşi afara a fost rece, tinerii s-au amuzat teribil la jocurile organizate, “Gogoaşa zâmbăreaţă”, “Vânătoarea de comori” sau “Jocurile diversităţii”.

A doua zi, a avut loc un spectacol la centrul comercial VIVO din Constanţa, la care au dansat şi cântat persoane cu nevoi speciale foarte talentate, precum şi invitaţi de marcă ai asociaţiei.

În cea de-a treia zi a evenimentului s-a desfăşurat activitatea “Cine sunt eu”, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Departamentul de Psihologie şi Asistenţă Socială. Studenţi ai facultăţii de profil au interacţionat şi s-au jucat împreună cu un grup de tineri cu nevoi speciale, într-o atmosferă veselă şi creativă, pe care au apreciat-o ca fiind deosebită, toţi participanţii.

 

 

Facebook Comments