50 de copii provenind din 16 familii nevoiaşe care locuiesc în satul Siminoc, comuna Murfatlar, l-au primit pe Moş Nicolae mai devreme anul acesta, cu cadouri utile şi frumoase. Caravana respectului, organizată în parteneriat cu studenţii medicinişti străini de la Universitatea Ovidius, au cumpărat alimente, jucării, rechizite, produse de igienă corporală şi au realizat o colectă uriaşă de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii şi adulţi. Au participat la Caravană şi medici constănţeni – dr. Camelia Pană, dr. Loredana Pazara, dr. Daniela Gherghe Dusa, dr. Monica Tudorache şi conferenţiar Monica Vasile – care au oferit consultaţii de specialitate tuturor membrilor familiilor vizitate, precum şi recomandarea de a face investigaţii mai amănunţite celor cu probleme de sănătate.

“M-a impresionat o familie cu şapte copii, care nu are curent electric în casă, dar toţi copiii merg la şcoală şi învaţă bine. La fel, două mame singure, îşi cresc cu greu copiii şi îi trimit la şcoală, chiar dacă se confruntă cu enorm de multe greutăţi. Asemenea oameni merită să fie ajutaţi,” a declarat un participant la Caravană.

Deşi a fost frig şi obositor, studenţii au fost fericiţi să vadă zâmbetele copiilor şi i-au rugat să înveţe, să nu abandoneze şcoala fiindcă educaţia este foarte importantă. Bobocii din anul I au participat şi ei la Caravana şi vor duce tradiţia mai departe când colegii din anul VI se vor întoarce acasă, în ţările natale. Totul a fost emoţionant, au curs lacrimi de bucurie şi de tristeţe.

«Când am început prima dată această acţiune am ştiut că nu va fi uşor. Nu va fi uşor pentru că nu suportăm să vedem oamenii suferind atât de mult. Nu suportăm să vedem atât de mulţi copii care se luptă să supravieţuiască. Nu înţelegem de ce viaţa le arată faţa urâtă a sărăciei de la o vârstă atât de fragedă.  Unii cred ca tinerii şi-au pierdut valorile, alţii cred că tinerii se gândesc numai la distracţie. Nu. Nouă ne pasă ! De fiecare dată, încercăm mai mult să ajutăm. A cincea oară am organizat cea mai mare caravană de până acum. Noi, viitori doctori, suntem devotaţi să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi. Asta este ceea ce trebuie să facem. Să dăruim! Dăruieşti când ai mai mult, dăruieşti când ai mai puţin, important este să dăruieşti. Aceasta este misiunea noastră. Să dăruim şi să educăm noile generaţii să o facă şi ele. Investim în viitor! Cine ştie, poate cândva, lumea va fi mai bună », ne-a declarat Spiros Vlachos, student grec şi coordonator al Caravenei Respectului.

 

 

Facebook Comments