SPONSORIZĂRI
Legea Sponsorizării permite persoanelor juridice să sponsorizeze ONG-urile cu bani, produse, expertiză sau servicii. Cuantumul sumei care poate fi acordată ca sponsorizare este în limita a 5 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Totuşi, dacă o firmă doreşte să sponsorizeze cu o suma mai mare, o poate face întrucât Codul Fiscal precizează că sumele aferente acestor cheltuieli care nu sunt scazute din impozitul pe profit în anul în care au fost suportate pot fi reportate în urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se efectuează în ordinea înregistrarii acestora (cronologic), în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit (trimestrial/anual). Aceasta prevedere referitoare la recuperarea în următorii 7 ani a cheltuielilor de sponsorizare neutilizate a ramas valabilă şi conform Noului Cod fiscal din 2016.
Contractul de sponsorizare se încheie în forma scrisă, cu specificarea obiectului, valorii şi duratei sponsorizării, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor părţilor. Puteţi descărca de aici contractul nostru de sponsorizare.
O firmă poate oferi şi produse ca sponsorizare, în contract fiind trecută şi contravaloarea bunurilor sponsorizaze, sumă care se scade din impozitul pe profit. La fel se procedează cu serviciile sau expertiza oferită de către o firmă.
Sponsorul are următoarele beneficii: foloseşte o parte din banii pe care-i dă statului ca impozit, cum doreşte şi unde doreşte, primeşte beneficii de imagine, ONG-ul făcând cunoscute publicului larg marca şi numele sponsorului, primeşte un raport cu modul în care s-au cheltuit banii din sponsorizare şi fotografii de la activităţi, cu donaţiile, cu rezultatele proiectului în care s-au investit banii săi, are mulţumirea că a ajutat din munca sa.
Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa”, sediul în Municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, str. Dacia, NR. 6, având cod fiscal 34246051, număr şi dată de înscriere în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor 16/03.03.2015, cont in lei nr. RO68BTRLRONCRT0366342601 deschis la Banca Transilvania Constanţa, cont in EURO nr. R018BTRLEURCRT0366342601 deschis la Banca Transilvania Constanta, tel.: 0741.312.816; 0766.407561, E-mail: [email protected], site:www.ipv-ong.ro, reprezentată prin Mihaela Căruţaşu–Preşedinte.
SUSŢINEREA PROIECTELOR ASOCIAŢIEI (firme)
O firmă poate permite angajaţilor să facă donaţii salariale către un ONG, donaţii care se vor opri lunar din salariul fiecărui angajat care a acceptat să doneze pentru o cauză şi se vor direcţiona de către contabilitatea firmei în contul asociaţiei.
O firmă poate realiza împreună cu asociaţia, campanii de CRM (cause-related marketing ) în cadrul cărora firma se foloseşte de o cauză socială promovată de asociaţie în mass-media pentru a-şi vinde produsele, în timp ce asociaţia beneficiază de un procent/sumă din preţul fiecărui produs vândut în cadrul campaniei.
CONTRIBUŢII ÎN BANI (donaţii) de la persoane fizice
Orice persoană fizică poate oferi o contribuţie în bani unui ONG, în mod direct, oferind în mână suma de bani, prin PayPal, prin mancat poştal la adresa asociaţiei sau prin transfer bancar.
Adresa de PayPal a asociaţiei este: [email protected]
DONAŢII ÎN PRODUSE – de la persoane fizice
Asociaţia noastră accepta haine, încălţăminte, rechizite pentru copiii din mediul rural, pături, lenjerii, mobilier pentru familii dezavantajate din judeţul Constanţa. Se vor prelua numai după o discuţie purtată în prealabil la telefon.
2% de la angajaţi, persoane fizice
Legislaţia permite persoanelor fizice, angajaţi şi pensionari să direcţioneze 2% din impozitul pe salarii pe care l-au plătit statului, către un ONG. Banii nu ies din buzunarul angajatului şi nu se opresc din salariu, ci vin din bugetul statului către ONG. Angajatul nu trebuie decât să completeze fişa fiscală nr.230, pe care o poate descărca de aici sau fişa fiscală nr.200, dacă persoana obţine şi alte venituri pe lângă salarii.